Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ για τη φυγή της MSC

Προ ολίγου οι συνδικαλιστικοί φορείς των λιμενεργατών, με κοινή ανακοίνωση τους τοποθετήθηκαν στα τεκταινόμενα ενώ δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ώρες ή και τα επόμενα 24ωρα, να υπάρξει γενικότερη τοποθέτηση από την πλευρά των χρηστών, που προς ώρας εξετάζουν όλες τις πτυχές του θέματος, που είναι σίγουρο ότι θα πρέπει να απασχολήσει ακόμα και το κυβερνητικό επιτελείο.
Αναλυτικότερα, στην κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:
“Ανακοινώθηκε από την MSC ότι διακόπτει τη Σύμβαση (5/9/2002) με την ΟΛΠ ΑΕ λόγω της μεταβίβασης της εκμετάλλευσης του Σ.ΕΜΠΟ (προβλήτας ΙΙ) στη ΣΕΠ (COSCO).
Η MSC με βάση την ανωτέρω σύμβαση διακινούσε τον μεγαλύτερο όγκο μπορευματοκιβωτίων transit και προφανώς η διακοπή θα έχει σοβαρές οικονομικές συνέπειες για το λιμάνι .
Η παραχώρηση ως «προίκα» του φορτίου της MSC στη COSCO και η ανερμάτιστη πολιτική της Κυβέρνησης της Ν. Δ. και της Διοίκησης του ΟΛΠ οδήγησε σ’ αυτά τα αποτελέσματα.
Η αποικιοκρατική σύμβαση παραχώρησης του Σ.ΕΜΠΟ στην COSCO φέρνει τα πρώτα δυσμενή αποτελέσματα σε βάρος της Εθνικής Οικονομίας, της διεθνούς θέσης του Λιμανιού και των εργαζομένων”.
Πηγή:Theseanation
Επεξεργασία Σχόλιο:Αλέξανδρος Κουρτέσης. http://ektelonismos.com/ (Τώρα τι να πεί κανείς ? με το λιμάνι να υπολειτουργεί για ενάμιση χρόνο τώρα, τι θα κάνουν οι ναυτιλιακές , μα φυσικά θα την "κάνουν" κατά το κοινώς λεγόμενον , και θα κοιτάξουν το συμφέρον τους.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: