Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

"Επέκταση" της σύμβασης παραχώρησης στην Cosco μελετά η κυβέρνηση


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου, σύσκεψη υπό την Προεδρία του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, στην οποία μετείχαν η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Κατσέλη, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λοβέρδος, ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Σηφουνάκης και ο υπουργός Επικρατείας παρά τω πρωθυπουργό κ. Παμπούκης, στην διάρκεια της οποίας εξετάστηκε το θέμα των απεργιακών κινητοποιήσεων στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η σύσκεψη αυτή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι απαιτείται να υπάρξει μια επαναδιαπραγμάτευση με την κινεζική πλευρά, η οποία θα διασφαλίζει εργασιακό αντικείμενο στον προβλήτα Ι, που παραμένει υπό τον έλεγχο του ΟΛΠ μετά την πλήρη ενεργοποίηση του προβλήτα ΙΙ που διαχειρίζεται η Cosco.
Συγκεκριμένα, διατυπώθηκαν φόβοι ότι ο προβλήτας ΙΙ και η Cosco θα καταφέρουν να συλλέξουν το μεγαλύτερο μέρος του διακινούμενου φορτίου, με συνέπεια να χαθεί εργασία από τον προβλήτα Ι.
Για να μην υπάρξει τέτοιο θέμα, η κ. Κατσέλη ανέλαβε τον ρόλο να διαπραγματευτεί με την Cosco ένα νέο μοντέλο εργασίας που θα διασφαλίζει φορτίο και στην Προβλήτα Ι. Κυβερνητικοί παράγοντες απέφυγαν να ονομάσουν αυτό το μοντέλο επέκταση της υφιστάμενης σύμβασης παραχώρησης προς την Cosco και στον προβλήτα Ι.
Πηγή:TheSeaNation
Επεξεργασία , Σχόλιο: http://ektelonismos.com/ ( Εντωμεταξύ η αγορά έχει έλθει σε κατάσταση παράκρουσης , μεγάλοι εισαγωγείς χονδρικής εν όψει της χειμερινής περιόδου πληρώνουν μεγάλες ποινικές ρήτρες στα πολυκαταστήματα που προμηθεύουν ίδωμεν......)

Δεν υπάρχουν σχόλια: