Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2009

Συζητείται στο δ.σ. του ΟΛΠ μνημόνιο συνεργασίας Πειραιά-Αλεξάνδρειας

Εισήγηση με την οποία θα αναλύσει τη βασική φιλοσοφία του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των λιμένων Πειραιώς και Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου, που αναμένεται να υπογραφεί το προσεχές διάστημα, πρόκειται να κάνει στη συνεδρίαση του δ.σ. του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς που εξελίσσεται αυτή την ώρα, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Η. Ματζουνέας.Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι δύο πλευρές αναλαμβάνουν την προώθηση των λιμένων των δύο πλευρών σε ναυτιλιακές εταιρείες, εισαγωγείς και εξαγωγείς παρουσιάζοντας τα οφέλη χρήσης των καθώς και τις υποδομές που διαθέτουν για την εξυπηρέτηση των φορτίων.
Παράλληλα συμφωνούν στην αμοιβαία ανταλλαγή στατιστικών, τεχνογνωσίας και τεχνολογίας καθώς και στην ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τις εξελίξεις στο τομέα της διαχείρισης logistics.
Τέλος, βάσει του μνημονίου συστήνεται μια κοινή επιτροπή η οποία θα συνέρχεται ετησίως εναλλάξ στον Πειραιά και την Αλεξάνδρεια για την ανταλλαγή απόψεων ενω προβλέπεται η ανταλλαγή επισκέψεων στελεχών μεταξύ των δύο λιμένων.
Η υπογραφή του μνημονίου, μπορεί να προσδώσει στον Πειραιά σημαντική πληροφόρηση για τα λιμενικά δρώμενα της Αιγύπτου, η οποία αποτελεί μια χώρα με ραγδαία αύξηση στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων τη τελευταία πενταετία μετά την έναρξη λειτουργίας του τερματικού του Σουέζ.
Αντίστοιχα ο ΟΛΠ διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία έναντι της Αλεξάνδρειας, κυρίαρχα στη διαχείριση εμπορευματοκιβωτίων και αυτοκινήτων. Η υπογραφή του μνημονίου θα επιτρέψει την εξαγωγή αυτής της τεχνογνωσίας, θέτοντας τις βάσεις ώστε μακροπρόθεσμα να δημιουργηθεί ένας νέος τομέας εμπορικής δραστηριοποίησης για τον Οργανισμό στα πρότυπα δυτικοευρωπαϊκών λιμένων με ανάλογη δραστηριότητα.
Πηγή:TheSeaNation
Σχόλιο , Επεξεργασία: Απ'ότι φαίνεται ο Ο.Λ.Π κρύβει Άσσους στο μανίκι του Α.Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια: