Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2009

Συνεχίζεται ο αποκλεισμός φορτίων από αυτοκινητιστές σε τελωνεία και λιμάνια

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα ο αποκλεισμός της εμπορευματικής κίνησης προϊόντων, που διακινούνται με φορτηγά σε τελωνεία της βορείου Ελλάδας από τους αυτοκινητιστές διεθνών μεταφορών.
Κλειστές είναι οι διαβάσεις για τα φορτηγά στα τελωνεία των Ευζώνων και της Δοϊράνης, καθώς και η συνοριακή διάβαση στον Προμαχώνα. Ανάλογοι αποκλεισμοί γίνονται από την Πέμπτη και στα λιμάνια της Πάτρας, της Κορίνθου και της Ηγουμενίτσας. Απρόσκοπτα διεξάγεται ωστόσο η κυκλοφορία των επιβατικών αυτοκινήτων και των τουριστικών λεωφορείων.
«Δεν περνάει κανένα φορτίο, ο αποκλεισμός για τα εμπορεύματα είναι ολικός. Ζητούμε ελέγχους στα φορτηγά, ζητούμε απλώς να τηρούνται τα νόμιμα. Θα παραμείνουμε κανονικά στις θέσεις μας, εκτός εάν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ Απόστολος Κενανίδης.
Το κεντρικό αίτημα των αυτοκινητιστών διεθνών μεταφορών είναι να ενταθεί ο έλεγχος των αρμοδίων υπηρεσιών για να αποφευχθεί το φαινόμενο της «υποκλοπής» μεταφορικού έργου από ξένους συναδέλφους τους, που δραστηριοποιούνται παρανόμως στη χώρα μας.
Πηγή:ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: