Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Ο Ε.Σ.Π. ζητάει από τον ΟΛΠ την άμεση επαναφορά των εκπτώσεων στα αποθηκευτικά

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς με επιστολή του στον Πρόεδρο και στον Δ/νοντα Σύμβουλο της ΟΛΠ ΑΕ. κ.κ. Δ. Μπεχράκη και Ν. Αναστασόπουλο αντίστοιχα ζητάει την άμεση επαναφορά των εκπτώσεων στα αποθηκευτικά. Προηγουμένως ότι «ο εμπορικός κόσμος είναι γεγονός, ότι προτιμά την εξομάλυνση της κατάστασης, την ομαλή λειτουργία του λιμανιού και την εργασιακή ειρήνη από την οποιαδήποτε μικρή ή μεγάλη έκπτωση αποθηκευτικών για καθυστερήσεις σε περιόδους έντασης και συμφόρησης στην διακίνηση των εμπορευμάτων».
Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

-Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς αναγνωρίζει, ότι η διοίκηση του ΟΛΠ επανειλημμένως προσπάθησε καθ’ όλη την διάρκεια του παρελθόντος έτους να ενεργήσει με υπευθυνότητα απέναντι στους χρήστες του λιμανιού, χορηγώντας εκπτώσεις στην υπερχρέωση αποθηκευτικών τελών, για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι εμπορικές εταιρείες από τις καθυστερήσεις και την εκτεταμένη παραμονή φορτίων στον χώρο του ΟΛΠ, λόγω των κινητοποιήσεων του προσωπικού και της μη ομαλής λειτουργίας του λιμανιού.
-Σήμερα, όλοι μπορούμε να διαπιστώσουμε, ότι η κατάσταση στο ΣΕΜΠΟ εξομαλύνθηκε πλήρως και τα φορτία διακινούνται χωρίς καθυστέρηση, αφού γενικά, από την αρχή του χρόνου, η ροή των φορτίων είναι αισθητά χαμηλότερη, λόγω της «βουτιάς» που παρουσίασε το εμπόριο διεθνώς. Η ανακοίνωση της διακοπής παροχής των εκπτώσεων στα αποθηκευτικά, από τα μέσα Φεβρουαρίου του 2009, κρίνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς λογική. Όμως, δεδομένου ότι συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις του προσωπικού και το 2009 και ως εκ τούτου η μη πλήρης λειτουργία του λιμανιού είναι ανά πάσα στιγμή πιθανή, σε περίπτωση που εμφανισθούν εκ νέου εκτεταμένα φαινόμενα καθυστερήσεων - τα οποία αποδεδειγμένα προξενούν οικονομική βλάβη των χρηστών χωρίς να είναι υπαίτιοι - η Διοίκηση του ΟΛΠ οφείλει να επανεξετάσει, στο πλαίσιο των διορθωτικών μέτρων, την άμεση επαναφορά των εκπτώσεων στα αποθηκευτικά.
-Η πρόταση της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης για εκπτώσεις στα αποθηκευτικά των κενών containers, των αζήτητων παραγγελιών που ακυρώθηκαν λόγω καθυστερημένων αφίξεων και φυσικά η ειδική τιμολογιακή μεταχείριση των εξαγώγιμων φορτίων, μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους.
-Ο εμπορικός κόσμος είναι γεγονός, ότι προτιμά την εξομάλυνση της κατάστασης, την ομαλή λειτουργία του λιμανιού και την εργασιακή ειρήνη από την οποιαδήποτε μικρή ή μεγάλη έκπτωση αποθηκευτικών για καθυστερήσεις σε περιόδους έντασης και συμφόρησης στην διακίνηση των εμπορευμάτων.
Πηγή:Marinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: