Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2009

Καμπάνες» αξίας 1,2 εκατ. ευρώ σε ΟΛΠ και MSC

Πρόστιμα ύψους από 1,2 εκατ. ευρώ περίπου αποφάσισε να επιβάλει χθες κατά πλειοψηφία, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε ΟΛΠ και MSC για την υπόθεση καταγγελίας της σύμβασής τους από εταιρείες του κ. Μιχάλη Σαρλή.
Το πρόστιμο αφορά το 1,5% των εσόδων του ΟΛΠ του εγχώριου φορτίου για τις χρονιές 2002 μέχρι 2004 και αντίστοιχα 1% για τη Mediterranean Shipping Company.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το πρόστιμο αφορά το άρθρο 81 περί κάθετης σύμπραξης, όπου από τη μία δεν δέχεται την πρόθεση για κάθετη σύμπραξη αλλά η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποδέχεται ότι εκ του αποτελέσματος η σύμβαση είχε αντιανταγωνιστικά αποτελέσματα την περίοδο 2002-2004.
Ότι δηλαδή κατά τη λειτουργία της σύμβασης στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο υπήρξε εκ του αποτελέσματος παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού. Επίσης η Ε.Α. δέχεται ότι από το 2005 τα αποτελέσματα αυτά έπαψαν να υπάρχουν λόγω κινήσεων που έκανε η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά Α.Ε. Σε ό,τι αφορά την καταγγελία περί κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης, η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφάσισε να την απορρίψει.
Πηγή:Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: