Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Υπογράφεται σύντομα η σύμβαση ΟΛΠ, Cosco

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ Α.Ε. στην Cosco Pacific, αφού χθες, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν» το Ελεγκτικό Συνέδριο με την απόφαση 274/2008 ενέκρινε τη σύμβαση που είχε καταθέσει η διοίκηση του ΟΛΠ.
Μετά την έγκριση της σύμβασης και με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης στην Ελλάδα του προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στις 24 Νοεμβρίου 2008, οι δύο εταιρείες ενδέχεται να υπογράψουν την επόμενη κιόλας ημέρα την σύμβαση.
Σε περίπτωση που ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου η υπογραφή της σύμβασης, το χρονοδιάγραμμα της παραχώρησης τηρείται στο ακέραιο, και σύμφωνα με το σχεδιασμό η Cosco Pacific θα κάνει την είσοδό της στο ΣΕΜΠΟ τον Οκτώβριο του 2009. Την πρώτη περίοδο έξι συν δύο μήνες οι δύο εταιρείες θα συνυπάρχουν στο χώρο, με τον ΟΛΠ να κάνει τη διαχείριση, ενώ στη συνέχεια θα αναλάβει η Cosco.
Το σημείο «κλειδί» για την ολοκλήρωση της συμφωνίας όμως είναι η αίτηση ακύρωσης της απόφασης του δ.σ. του ΟΛΠ για το διαγωνισμό παραχώρησης, που έχουν καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος, οι οποίοι πραγματοποιούν συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις τους τελευταίους 11 μήνες, διαμαρτυρόμενοι για την παραχώρηση, αφού ζητούν το ΣΕΜΠΟ να παραμείνει υπό δημόσια διαχείριση. Η εκδίκαση της υπόθεσης που έχει αναβληθεί δύο φορές.
Πηγή:Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: