Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Εμμένουν στην αποχή οι οδικοί μεταφορείς!!

Σε αδιέξοδο φέρνουν οι οδικοί μεταφορείς τον εμπορικό κόσμο της χώρας λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, οι οποίοι αποφάσισαν χθές 14/11/08 στις 16,00 μμ να συνεχίσουν την αποχή από τις φορτοεκφορτώσεις στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ. Εάν μάλιστα δεν αλλάξει κάτι τις επόμενες ημέρες, ενδέχεται τα εμπορεύματα που προορίζονται για την εορταστική περίοδο να παραμείνουν εγκλωβισμένα μέσα στο λιμάνι, στο οποίο βρίσκονται περίπου 14.000 κουτιά. Θα είναι μάλιστα η δεύτερη φορά, τα τελευταία τρία χρόνια, που η αγορά θα έρθει σε αδιέξοδο την ίδια περίοδο, αφού ανάλογο ήταν το σκηνικό και το 2006, όταν οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ κράτησαν το λιμάνι κλειστό, αντιδρώντας έτσι στο πρώτο σχέδιο παραχώρησης του ΣΕΜΠΟ. Χθες, η γενική τους συνέλευση, με τέσσερις ψήφους διαφορά, απέρριψε την προφορική συμφωνία που είχε επιτευχθεί ανάμεσα στο διοικητικό συμβούλιο των μεταφορέων με τη διοίκηση του ΟΛΠ τους εργαζομένους αλλά και τον εμπορικό κόσμο της πόλης. Η συμφωνία αυτή προέβλεπε τρία βασικά σημεία. Από τη μία ο Εμπορικός Σύλλογος είχε δεχθεί να υπάρχει χρονοχρέωση μέχρι και 120 ευρώ, για να καλυφθούν οι καθυστερήσεις. Επίσης, οι υπηρεσίες του ΟΛΠ δεσμεύτηκαν να αποδίδουν 800 εμπορευματοκιβώτια την ημέρα, αλλά και να γίνει επαναρύθμιση των κουπονιών, προτεραιότητας, ανά ημέρα, ώστε να έχουν ημερολογιακή ισχύ.
Ο ΟΛΠ
Η διοίκηση του ΟΛΠ, χθες το απόγευμα, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι: «Δυστυχώς, μετά λύπης μας διαπιστώνουμε, για δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα και μετά από 10 ώρες αναμονής, ότι η ανωτέρω συμφωνία δεν τηρείται από τις εταιρείες, παρά το γεγονός ότι ο Οργανισμός, από το πρωί σήμερα, διέθεσε το σύνολο των επιχειρησιακών του δυνατοτήτων για την εξυπηρέτησή των». Μάλιστα, τονίζει ότι πλέον η εταιρεία είναι υποχρεωμένη «να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα εναντίον των εταιρειών οδικών μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων, με σκοπό να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του και να απαιτήσει τις ζημιές που δημιουργούνται από την παράνομη και αδικαιολόγητη αποχή και μη τήρηση της συμφωνίας από τις εν λόγω εταιρείες». Πέρα των ανωτέρω, με τα σημερινά δεδομένα, θα υποχρεωθεί περαιτέρω να προσαρμόσει τον προγραμματισμό εξυπηρέτησης αναμενόμενων πλοίων στη νέα διαμορφούμενη κατάσταση.
Ο ΕΣΠ
Τη συμπεριφορά των οδικών μεταφορέων κατάγγειλε με δηλώσεις του στη «Ν» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης. «Ο,τι ζήτησαν, τα δέχτηκε η διοίκηση του ΟΛΠ αλλά και ο εμπορικός κόσμος που απεδέχθη τη χρονοχρέωση και ενώ σήμερα (χθες) είχαν υποσχεθεί ότι θα επέστρεφαν στη δουλειά τους στις 4:30 το απόγευμα με οριακή πλειοψηφία, αποφάσισαν να συνεχίσουν την αποχή». «Θεωρούμε συνδικαλιστικά απαράδεκτη τη στάση τους. Ο εμπορικός κόσμος επιφυλάσσεται και συσκέπτεται για να καταθέσει αγωγές και να αξιώσει απαιτήσεις για διαφυγόντα κέρδη
Πηγή:Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: