Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

ΟΜΥΛΕ: <Σχέδια ξεπουλήματος του Λιμανιού του Πειραιά>

Η ΟΜΥΛΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
>Οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ, μαζί με αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρό της, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πειραιά, καθώς και το σύνολο των κομμάτων της Αντιπολίτευσης έδωσαν μία ακόμη ηχηρή απάντηση στα σχέδια ξεπουλήματος του Λιμανιού του Πειραιά.Χθες το βράδυ, η Διοίκηση του ΟΛΠ επιχείρησε με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες να εγκρίνει το σχέδιο σύμβασης παραχώρησης του Σ.ΕΜΠΟ/ΟΛΠ. Πρόκειται για μία αποικιοκρατική σύμβαση.
Χωρίς να έχει δοθεί στα μέλη του Δ.Σ. το πλήρες κείμενο του σχεδίου σύμβασης και τα παραρτήματα αυτής, είχαν το θράσος να επιχειρήσουν συνεδρίαση παρωδία του Δ.Σ./Ο.Λ.Π.
Η μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων του Ο.Λ.Π. και η συμπαράταξη των κοινωνικών και πολιτικών φορέων ακύρωσε τη συνεδρίαση του Δ.Σ./Ο.Λ.Π.
Η δήλωση της Διοίκησης του ΟΛΠ ότι δήθεν έγινε η συνεδρίαση του Δ.Σ./Ο.Λ.Π. είναι ψευδής και θλιβερή.
Η συνάθροιση επιλεκτικά των διορισμένων μελών του Δ.Σ./Ο.Λ.Π. στην «αίθουσα αναχώρησης επιβατών» οι οποίοι με την έλευση των εκπροσώπων του Κοινοβουλίου και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, σκόρπισαν τρέχοντας, ασφαλώς δεν είναι συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι τρία μέλη του Δ.Σ., ο Δήμαρχος και οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων, ανέμεναν στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δ.Σ. στην οποία δεν εμφανίστηκε η Διοίκηση του Ο.Λ.Π.Είναι φανερό ότι χθες το βράδυ το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ ΔΕΝ έγινε.
Κάθε πράξη που θα επιχειρηθεί να στηριχθεί σε αυτό θα είναι πολιτικά και νομικά άκυρη. Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια θα συνεχίσουν τον ενωτικό τους αγώνα, έχοντας οικοδομήσει πλέον μία σταθερή πολιτική και κοινωνική συμμαχία, μέχρι την οριστική ανατροπή του ξεπουλήματος του Σ.ΕΜΠΟ.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα Λιμάνια να δώσουν μαζικό και αγωνιστικό παρόν στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ την Τρίτη 21.10.2008
Πηγή:MarineNews

Δεν υπάρχουν σχόλια: