Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Διαζύγιο Αλογοσκούφη - τελωνειακών και 48ωρες

Με την ψήφιση του τελευταίου φορολογικού νόμου φαίνεται να μπήκε οριστικό τέλος στις καλές σχέσεις των τελωνειακών με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών. Αρχικά ο υπουργός τους υποσχέθηκε να αφήσει εκτός προϋπολογισμού τα ΔΕΤΕ και μετά τη ΔΕΘ άλλαξε γνώμη και τα έβαλε εντός, όπως και των υπολοίπων υπαλλήλων του Δημοσίου.
Τα πισωγυρίσματά του προκάλεσαν την μήνιν των τελωνειακών που διευκρινίζουν ότι τα ΔΕΤΕ δεν είναι κοινωνικός πόρος αλλά συνδρομές των δικαιούχων, όπως κρίθηκε τελεσίδικα και από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Από τις 7.00 σήμερα το πρωί οι τελωνειακοί είναι σε απεργία και τα τελωνεία λειτουργούν μόνο με προσωπικό ασφαλείας, για εισαγωγή και εξαγωγή ευπαθών, ζωτικής ή εθνικής σημασίας, προϊόντων. Συνιστούν επίσης στους ιδιοκτήτες οχημάτων να μεριμνήσουν για καύσιμα, λόγω έλλειψής τους από τον μη εκτελωνισμό.
Δεν θα εισάγεται και δεν θα εξάγεται τίποτα, όπως φρέσκα ή κατεψυγμένα ψάρια και κρέατα, νωπά φρούτα και γάλατα, παγωτά, γιαούρτια, λουλούδια κ.λπ., δεν θα διεξάγονται φορτώσεις-εκφορτώσεις εμπορευμάτων, δεν θα διενεργούνται αφίξεις και αναχωρήσεις πλοίων, δεν θα πραγματοποιούνται εφοδιασμοί πλοίων και αεροσκαφών με τροφοεφόδια και δεν θα γίνεται έλεγχος στις αποσκευές επιβατών.
Πηγή:Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: