Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Αποθηκευτικά: Επιμένει ο ΟΛΠ για τη μείωση των εκπτώσεων

Επιμένει ο ΟΛΠ στην απόφασή του για τη μείωση των εκπτώσεων κατά 50% στα αποθηκευτικά δικαιώματα στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων που προσφέρει στους χρήστες. Η Διεθνής Ναυτική Ενωση αντέδρασε στην απόφαση αυτή και ζήτησε οι εκπτώσεις να επανέλθουν στο προηγούμενο καθεστώς.Υποστήριξε ότι ο λόγος για τον οποίο δίνονται, δηλαδή οι καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των φορτίων με αιτία τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, δεν έχει βελτιωθεί ειδικά σε ό,τι αφορά το εξαγωγικό φορτίο και τα κενά εμπορευματοκιβώτια. Ομως, η διοίκηση του ΟΛΠ επανήλθε χθες εμμένοντας στις απόψεις της. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ Νίκο Αναστασόπουλο, στο δεύτερο τρίμηνο του 2008 καταγράφηκε βελτίωση στο μέσο αριθμό ημερών παραμονής των εμπορευματοκιβωτίων σε αποθήκευση κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους στις 9,6 μέρες από 12,1 στο τέλος Μαρτίου και 16,6 τον Ιανουάριο, όμως απέχει από τις 6,3 ημέρες που ήταν κατά το έτος 2007 με συνθήκες ομαλής λειτουργίας.Επιπλέον, από τα ημερήσια δελτία παρακολούθησης του αριθμού εισερχομένων-εξερχόμενων εμφόρτων εμπορευματοκιβωτίων στην πλατεία του ΣΕΜΠΟ, συμπληρώνει ο κ. Αναστασόπουλος, προκύπτει ότι ενώ κατά τους πρώτους δύο μήνες εξυπηρετούνταν περίπου 900 ημερησίως, τώρα έχει φθάσει στα 1.500, ενώ ο αριθμός των κουτιών που παραμένουν στην αυλή κυμαίνεται στα 4.000 κουτιά από περίπου 8.000. «Με τις δρομολογηθείσες λειτουργικές παρεμβάσεις (προσλήψεις προσωπικού, ρύθμιση επικούρων, επαναφορά νυχτερινής βάρδιας), θα ενισχυθεί η διαθέσιμη εργατική δύναμη, που σε συνδυασμό με το χαμηλό όγκο διακίνησης, ομαλοποιούν σχετικά τη ροή των φορτίων», αναφέρει και προσθέτει:«Συνεπώς αναμένεται περαιτέρω βελτίωση του μέσου αριθμού ημερών παραμονής των εμπορευματοκιβωτίων με αντίστοιχη θετική επίπτωση στις χρεώσεις των αποθήκευτρων, πράγμα που επιβάλει τη συνέχιση μεν των χορηγουμένων εκπτώσεων, αλλά με μείωση του ποσοστού».
Πηγή Ναυτεμπορική

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι άνθρωποι του ΟΛΠ ζουν σε άλλο πλανήτη;δεν καταλαβαίνουν πόσο μεγάλη ζημιά στις εξαγωγές έχουμε πάθει ;Κανείς δεν ενδιαφέρεται; αυτοί θεωρούν ότι δουλεύει ομαλά το λιμάνι, τη στιγμή που η MSC δεν πιάνει ελληνικό λιμάνι από τον Μάρτιο και η Maersk κάθε δύο μήνες όλο και ανεβάζει τα κόμιστρα;Αυτή η σιωπή για το πρόβλημα στα ΜΜΕ πολύ ύποτη είναι.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί παιδιά δεν γράφετε καινούρια νέα ; λείπετε; κουραστήκατε ; από εσάς περιμένουμε σφαιρική και αντικειμενική ενημέρωση .

ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΑ ΝΕΑ - ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΕΣ - ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΣ - ΛΙΜΑΝΙΑ είπε...

Ευχαριστώ πολυ τον ανώνυμο αναγνώστη του Blogg .
Απαντώ λοιπόν οτι δεν κουράστηκα , αλλά λίγο οι άδειες λίγο το μειωμένο προσωπικό , μας έβγαλαν απο τα νερά μας . Απο τον Σεμπτέβριο πάλι στον Αγώνα και στην "σφαιρική μας ενημέρωση"
Αλέξανδρος