Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

Βιομήχανοι συνηγορούν για ικανοποίηση των φορτηγατζήδων

Συνεχίζουν την απεργία τους, με παραταγμένα τα φορτηγά στην Εθνική Οδό (φωτογρ.) οι ιδιοκτήτες φορτηγών ζητώντας αύξηση των κομίστρων εξαιτίας της ανατίμησης του πετρελαίου κίνησης. Επίσης φόβους για ελλείψεις καυσίμων, εξαιτίας της απεργίας των βυτιοφόρων, εκφράζουν οι εταιρείες πετρελαιοειδών, παίρνοντας το μέρος των απεργών .
Ετσι, μετά το πρόβλημα των ακριβών καυσίμων, εμφανής γίνεται και ο κίνδυνος να μη βρίσκεται βενζίνη και πετρέλαιο. Οπως σημειώνει ο σύνδεσμος των εταιρειών πετρελαίου, επειδή στον υπάρχοντα νόμο υπάρχουν αρκετά κενά και αρκετές ασάφειες, πιθανόν να οδηγήσουν στην επιβολή σοβαρών ποινών σε αυτούς που υποπίπτουν σε απλά παραπτώματα, ακόμη και εξ αμελείας, κάτι το οποίο θα αποπροσανατολίσει τον αγώνα κατά της παρανομίας και πιθανώς να τον απαξιώσει.Ετσι, καλεί την κυβέρνηση να αποδεχτεί το αίτημα της ομοσπονδίας βυτιοφορέων και σε πρώτη φάση να καλέσει άμεσα όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για ανταλλαγή απόψεων με σκοπό την αναθεώρηση της σχετικής νομοθεσίας -με στόχο την εκλογίκευση των ποινών για τις παραβάσεις του κώδικα- το ταχύτερο δυνατόν.
Θεσσαλονίκη
Την έναρξη διαλόγου, άμεσα, με τους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή» και να διακοπούν οι απεργίες των επαγγελματιών του κλάδου ζητεί ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), από το υπουργείο Μεταφορών. Παράλληλα, απευθύνεται και στους απεργούς ζητώντας να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να συμμετάσχουν στον διάλογο με τεκμηριωμένες διεκδικήσεις. Η διοίκηση του ΣΒΒΕ, με επιστολή της στον υπουργό Κώστα Χατζηδάκη επισημαίνει ότι οι νέες κινητοποιήσεις θα δυσχεράνουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων-μελών του, που έχει ήδη επιβαρυνθεί τους τελευταίους μήνες από τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στον ΟΛΘ, επισείει τον κίνδυνο διακοπής λειτουργίας επιχειρήσεων και της απώλειας θέσεων εργασίας.
Πηγή:Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: