Σάββατο 1 Μαρτίου 2008

Τα επιχειρήματα ΟΛΠ και οι εργαζομένων

ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ επιπτώσεις που έχουν οι παρατεινόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων, τόσο στον ΟΛΠ αλλά και γενικότερα στην οικονομία, επισημαίνει στο υπόμνημά της προς το μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά η διοίκηση της εταιρείας. Η διοίκηση του ΟΛΠ ζητεί να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων που τον Μάρτιο μπαίνουν στον τρίτο τους μήνα. Οι εργαζόμενοι με τον τρόπο αυτό αντιτίθεται στο σχέδιο της κυβέρνησης για παραχώρηση των Σταθμών Εμπορευματοκιβωτίων των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης με διεθνή διαγωνισμό σε ιδιώτες. Η διοίκηση του ΟΛΠ στο υπόμνημά της αναφέρει ότι από τις κινητοποιήσεις δημιουργούνται αρνητικές επιπτώσεις, εκτός από την ίδια την εταιρεία και σε άλλους τομείς, όπως στα φάρμακα - χημική βιομηχανία, τρόφιμα, στο εμπόριο, στις εξαγωγές αλλά και στις παραλιμενικές οικονομικές δραστηριότητες. Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά τονίζει: «Η παραχώρηση αφορά μέρος του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων και ειδικότερα τις προβλήτες ΙΙ & ΙΙΙ. Ο ΟΛΠ θα συνεχίσει τη λειτουργία του στον Προβλήτα Ι και συνεπώς σε συνάφεια με τη διατήρηση των λοιπών λιμενικών δραστηριοτήτων (σταθμοί αυτοκινήτων, τρέιλερ, ελεύθερη ζώνη κ.λπ.), οι θέσεις εργασίας διατηρούνται, ενώ ταυτόχρονα ουδεμία πρόβλεψη για μείωση προσωπικού δεν υπάρχει».
Στάση εργασίας
Εν τω μεταξύ χθες το δ.σ. της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος και η Ένωση Λιμενεργατών κήρυξαν στάση εργασίας για τη Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008 από 9.00 π.μ. έως 12.00 μ., Και αυτό προκειμένου να παραβρεθούν οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ έξω από τα Δικαστήρια του Πειραιά όπου και θα εκδικαστεί από το μονομελές πρωτοδικείο η αίτηση της διοίκησης του ΟΛΠ να κριθούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων που διαφωνούν με το σχέδιο παραχώρησης ως παράνομες και καταχρηστικές.
«Η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΟΛΠ προσπαθούν με κινήσεις αιφνιδιασμού να ποινικοποιήσουν τη δράση των εργαζομένων, για να καταστείλουν τους αγώνες τους», αναφέρουν οι δύο συνδικαλιστικοί φορείς και προσθέτουν: «Την ώρα που η αγωνία όλων κορυφώνεται για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των ΟΛΠ και ΟΛΘ, καθώς και το δικαίωμα στην εργασία χιλιάδων άμεσα και έμμεσα εργαζομένων στα λιμάνια, η διοίκηση του ΟΛΠ και η κυβέρνηση επιχειρούν να τα ξεπουλήσουν σε βάρος της χώρας, της εθνικής οικονομίας, των τοπικών κοινωνιών και των εργασιακών σχέσεων.
Πηγή:Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: