Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

ΟΛΘ: Εγκρίθηκε η παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ σε ιδιώτες

Εγκρίθηκε σήμερα από τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) η διακήρυξη παραχώρησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) σε ιδιώτες, την ώρα που σε εξέλιξη βρισκόταν δυναμική εκδήλωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων, έξω από την πύλη του λιμανιού.
Η έγκριση δόθηκε από οκτώ εκ των 11 μελών του διοικητικού συμβουλίου, καθώς δεν συμμετείχαν στη διαδικασία οι εκπρόσωποι της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ), Νίκος Παρπούδης, των εργαζομένων, Πέτρος Νάσκος και των λιμενεργατών, Δημήτρης Θηρίου.Mιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του ΟΛΘ, Λάζαρος Καναβούρας, χαρακτήρισε "αστειότητες" τα όσα καταγγέλθηκαν περί "διοικητικού συμβουλίου-φaντάσματος", που ουδέποτε πραγματοποιήθηκε. Όπως είπε, οι κυριότεροι όροι της διακήρυξης θα δοθούν σήμερα στη δημοσιότητα, ενώ αύριο θα αναρτηθεί στο ίντερνετ το πλήρες κείμενο.«Η σημερινή απόφαση του ΟΛΘ και αυτή της περασμένης Παρασκευής του ΟΛΠ ανοίγουν ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο και κάνουν πολλά βήματα μπροστά στον εκσυγχρονισμό των ελληνικών λιμένων και τη συμμετοχή μας στη διεθνή σκακιέρα του ανταγωνισμού, ο οποίος εδώ και πάρα πολύ καιρό συνεχώς εντείνεται», σχολίασε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιώργος Βουλγαράκης, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται.«Τα ελληνικά λιμάνια -πρόσθεσε θα αποτελέσουν σημαντικούς κόμβους, οι οποίοι θα καθορίσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την εξέλιξη των πραγμάτων στην ευρύτερη περιοχή. Ειδικά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης από ένα μικρό λιμάνι το οποίο εξυπηρετεί το εσωτερικό εμπόριο γίνεται ένα μεγάλο λιμάνι transit το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί το σύνολο της περιοχής καθώς και τη βαλκανική ενδοχώρα.Παράλληλα ο υπουργός επανέλαβε πως δεν πρόκειται για ιδιωτικοποίηση των λιμανιών αλλά για παραχώρηση μέρους των δραστηριοτήτων τους στον ιδιωτικό τομέα. «Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για ιδιωτικοποίηση», τόνισε.
Από την πλευρά των εργαζομένων, ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ, Γιώργος Γεωργακόπουλος, τόνισε ότι με ένδικα μέσα θα επιδιωχθεί η ακύρωση των αποφάσεων δ.σ. ΟΛΠ και ΟΛΘ.
Παράλληλα πρόσθεσε, υπάρχει πρόγραμμα συνέχισης κινητοποιήσεων, από 31/1, με αποχή από υπερωρίες", ενώ τις επόμενες ημέρες οι εργαζόμενοι θα συνεδριάσουν "για να εμπλουτίσουν -όπως είπε- περαιτέρω το πρόγραμμα κινητοποιήσεών τους".
Εν τω μεταξύ, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εκπρόσωπος των διοικητικών υπαλλήλων ΟΛΘ, Φανή Γουργουρή, επιστρέφοντας στο λιμάνι μετά τη λήξη της πορείας προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, οι εργαζόμενοι βρήκαν τις πόρτες κλειστές, ενώ τα ΜΑΤ δεν τους άφησαν να μεταβούν στο Εντευκτήριο των εργαζομένων.
Σύμφωνα με τον κεντρικό λιμενάρχη, Θεοτόκη Καλαφάτη, το λιμάνι θα παραμείνει σήμερα κλειστό, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.
Πηγή:Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: