Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008

Πιέσεις πρεσβειών για να δεχτούμε τη ζημιά !!! ;;;

Σε θέσεις «μάχης» για τα κερδοφόρα «φιλέτα» των δύο εμπορευματικών σταθμών Πειραιά και Θεσσαλονίκης βρίσκονται οι εκπρόσωποι των ενδιαφερόμενων αλλοδαπών εταιρειών από τα τέλη του 2006 -όταν ο κ. Βουλγαράκης δημοσιοποίησε στα ΜΜΕ χωρίς πρώτα να ενημερώσει ως όφειλε τους εκπροσώπους των εργαζομένων- την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίησή τους.
Πολλές από τις εταιρείες αυτές δεν δίστασαν μάλιστα να ασκήσουν και πολιτικές πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση. Πρέσβεις, πρόξενοι και εμπορικοί ακόλουθοι φέρονται να έδιναν τη δική τους μάχη για να πείσουν την κυβέρνηση ότι η προτεινόμενη προσφορά της δικής τους εταιρείας είναι η καλύτερη, ενώ έγιναν και συναντήσεις με τον κ. Βουλγαράκη εν ονόματι της σύσφιγξης των εμπορικών σχέσεων, δεδομένης και της υπόσχεσης το 2006 του πρωθυπουργού «για λιμενική συνεργασία» κατά την επίσκεψή του στην Απω Ανατολή.
Γνώστες της διαλιμενικής μεταφοράς προϊόντων κάνουν λόγο και για «συμμαχίες» με τη συμμετοχή και Ελλήνων μεγαλοεφοπλιστών, οι οποίοι από χρόνια είτε νοικιάζουν τα πλοία τους σε κάποιες από τις ξένες εταιρείες, είτε μεταφέρουν για λογαριασμό τους χιλιάδες conteiners σε λιμάνια εκτός προγραμματισμένων δρομολογίων, είτε συνεργάζονται στενά στο ναυπηγικό τομέα με χώρες των εταιρειών-«μνηστήρων».
Ενας από αυτούς μάλιστα, που τελευταία επεκτείνεται και στις χερσαίες επιχειρήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει επισκεφθεί επανηλειμμένως τον πρωθυπουργό εκδηλώνοντας άμεσο ενδιαφέρον για τον ΣΕΜΠΟ του Πειραιά.
Τον πρωθυπουργό φέρεται να έχει επισκεφθεί και Ελληνας εφοπλιστής με εταιρεία εισηγμένη στο NYSE και μεγάλη ναυπηγική δραστηριότητα σε χώρα της Απω Ανατολής.
Την ίδια ώρα που οι ξένες μεταφορικές εταιρείες «σφάζονται» για τους δύο εμπορευματικούς σταθμούς και ενώ η κυβέρνηση επισπεύδει τις διαδικασίες «παραχώρησης», οι 2.500 εργαζόμενοι-λιμενεργάτες παραμένουν στο «μετερίζι» των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων.
Η κυβέρνηση φαίνεται να μην προσμετρά την τεράστια οικονομική ζημιά για τους ΟΛΠ και ΟΛΘ και κατ' επέκταση για την εθνική μας οικονομία.
Πηγή:Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: