Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008

Κόντρα διαρκείας στα λιμάνια

Ακόμα και σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, προκειμένου να αντιδράσουν στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης. Η κόντρα των δύο πλευρών μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.
«Θα παλέψουμε με κάθε τρόπο στους δρόμους, στα λιμάνια, στα δικαστήρια. Αυτή η απόφαση της κυβέρνησης δεν θα περάσει», λέει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος. Για αύριο και μεθαύριο οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία. Τις επόμενες ημέρες έως και το τέλος του μήνα θα απέχουν από την υπερωριακή εργασία. Το ενδιαφέρον στρέφεται και στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΛΘ που έχει προγραμματιστεί να γίνει αύριο στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αποφασίσει για την προκήρυξη διαγωνισμού για την παραχώρηση του λιμανιού. Την ώρα της συνεδρίασης έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία από τους εργαζομένους στον ΟΛΘ.
........ Στο μεταξύ, στη Νομαρχία Πειραιά και τον δήμο της πόλης που έχουν εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους στο σχέδιο της κυβέρνησης προστέθηκε χθες με ανακοίνωσή του και ο Δήμος Περάματος. Ο δήμαρχος Περάματος κ. Γιάννης Γλύκας δήλωσε χθες ότι «ο ΟΛΠ οφείλει περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ στον δήμο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λάβει ούτε καν φορολογική ενημερότητα».
Αναλυτικότερα Στα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: