ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ, χαρακτηρίζουν τις αποφάσεις των διοικητών συμβουλίων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης για την έγκριση των διαγωνισμών παραχώρησης των Σταθμών Εμπορευματοκιβωτίων σε ιδιώτες 24 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης Προκόπη Παυλόπουλο και Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής Γιώργο Βουλγαράκη θέτουν και ζήτημα για τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΘ, αφού υποστηρίζουν ότι δεν συνήλθε στα γραφεία της εταιρείας, όπως ορίζει ο κανονισμός. Πάντως σε δελτίο Τύπου του ΟΛΘ αναφέρεται ότι η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας για το θέμα της έγκρισης του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εταιρείας στις 15 Ιανουαρίου στις οκτώ το πρωί.
Από την άλλη οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και βουλευτές της αντιπολίτευσης έχουν αναφέρει ότι εισήλθαν στα γραφεία 15 λεπτά περίπου μετά τις οκτώ το πρωί και ότι δεν βρήκαν κανένα. «Επειδή, οι αποφάσεις ΟΛΠ και ΟΛΘ για την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού παραχώρησης των εμπορευματικών τους σταθμών σε ιδιωτικές εταιρείες είναι παράνομες, εκτός των άλλων και επειδή εμποδίστηκε η συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων στις συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων, αλλά και επειδή φαίνεται να έλαβαν χώρα σε τόπο άλλο από τον προβλεπόμενο στις διατάξεις της παρ.2 του αρθ. 10 του ν. 2190/1920 και στο καταστατικό των εταιρειών», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.Οι σχέσεις μεταξύ δήμου Πειραιά και ΟΛΠ, καθώς και το σχέδιο της κυβέρνησης για τους εμπορευματικούς σταθμούς, απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης στη συνεδρίασή του.Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία παραχώρησης των ΣΕΜΠΟ ο δήμαρχος Παναγιώτης Φασούλας στην εισήγησή του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Εκφράζουμε τη διαφωνία μας με την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση των ΣΕΜΠΟ που προωθεί η κυβέρνηση».
Διχασμένο
ΔΙΧΑΣΜΕΝΟ ως προς την παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων) του λιμανιού της Θεσσαλονίκης εμφανίζεται το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.
Στην χθεσινή-προ ημερησίας διατάξεως συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το εν λόγω θέμα- ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, τάχθηκε υπέρ της σύμβασης παραχώρησης, απαντώντας στις κατηγορίες για «ιδιωτικοποίηση» ή «ξεπούλημα», ότι δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο, αλλά απλώς μία παραχώρηση, η οποία θα οδηγήσει στην ανάπτυξη του λιμανιού. Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η τοποθέτηση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ) Χρύσας Αράπογλου, όπως και των επικεφαλής των παρατάξεων του ΚΚΕ Αγάπιου Σαχίνη και του ΣΥΝ Τριαντάφυλλου Μηταφίδη.
Πηγή:Ναυτεμπορική
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου