Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2008

ΕΜΠΛΟΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ


Νέα προβλήματα για το έργο του νέου λιμένα της Πάτρας, μετά και την απόρριψη της σύμβασης εργολαβίας από το Ελεγκτικό Συνέδριο. "Έτοιμο το 2009", επιμένει ο Σωτήρης Μαμμάσης.
Το στοιχειωμένο νέο λιμάνι της Πάτρας, φαίνεται ότι θα περιμένει για πολύ καιρό ακόμα να πάρει την οριστική του μορφή, καθώς η σύμβαση που υπέγραψε το αρμόδιο Υπουργείο, πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων από το Ελεγκτικό Συνέδριο, που έκρινε ότι κακώς το Υπουργείο δέχτηκε την ένσταση που υπέβαλλε η εταιρία που συμμετείχε στον σχετικό διαγωνισμό και δεν πήρε την εργολαβία.
Την ώρα που συνέβαιναν όλα αυτά ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠΑ Σωτήρης Μαμάσης, δήλωνε στο ράδιο Γάμμα, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το έργο και πως το έργο θα είναι έτοιμο μέσα στο 2009. Την ίδια άποψη υποστήριξε ερωτηθείς για τις εξελίξεις: «Θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει καμία εμπλοκή με το νέο λιμάνι. Υπήρχε πρόβλημα με την σύμβαση που επεστράφη από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όμως δεν θα υπάρχει καθυστέρηση στο έργο. Θεωρώ, ότι μέχρι τις 20 του μήνα, η σύμβαση με την μειοδότρια εταιρία θα έχει υπογραφθεί και το νέο λιμάνι θα είναι έτοιμο, τον επόμενο χρόνο», δήλωσε ο κ. Μαμάσης.
Με την άποψη αυτή όμως δεν συμφωνεί ο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος βλέπει νέες «τρικυμίες», να πλήττουν το λιμάνι, κάτι που θα οδηγήσει φυσικά σε νέες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωσή του. «Οι εργασίες κατασκευής του νέου λιμανιού της Πάτρας, έχουν βαλτώσει. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όχι μόνο δεν προστέθηκε τίποτε απολύτως, αλλά όλες οι διαδικασίες έχουν οδηγήσει σε τέλμα το μεγαλόπνοο έργο. Χαρακτηριστικό είναι το ότι πρόσφατα, το Ελεγκτικό Συνέδριο, δεν ενέκρινε την σύμβαση για την τρίτη και τελευταία φάση ολοκλήρωσης του έργου», δήλωσε ο κ. Κατσιφάρας, ο οποίος εμφανίζεται έτοιμος να καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή. Μάλιστα ο Αχαιός Βουλευτής, επιρρίπτει ευθύνες τόσο στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όσο και στο Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, για την νέα εμπλοκή, που κρατάει δέσμια μια ολόκληρη πόλη: «Οι πολίτες της Πάτρας ζητούν απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία των αρμόδιων υπουργείων. Οι παραγωγικές τάξεις της Αχαϊκής Πρωτεύουσας και κυρίως αυτοί που δραστηριοποιούνται γύρω από το λιμάνι, περιμένουν με αγωνία την ολοκλήρωση του νέου λιμανιού. Ευθύνες υπάρχουν από τα Υπουργεία και είναι χρέος μας να διεκδικήσουμε το έργο πνοής και ανάπτυξης για την Πάτρα», σχολίασε ο κ. Κατσιφάρας.
Πηγή:Patranews

Δεν υπάρχουν σχόλια: