Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2005

Κατάργηση των ΔΕΤΕ για τη διακίνηση εμπορευμάτων ζητεί το υπ.Οικονομίας

Kατάργηση των Δικαιωμάτων Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών (ΔΕΤΕ) κατά την εισαγωγή, εξαγωγή και μεταφόρτωση φορτίων ζητεί το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά. Ειδικότερα, το ΕΒΕΠ με έγγραφό του προς τον υφυπουργό Οικονομίας Α. Μπέζα , που υπογράφει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Κασιμάτης, ζητείται η παρέμβασή του για τη λήξη του ζητήματος το οποίο έχει πεδίο εφαρμογής μόνο στην Ελλάδα.
Μεταξύ άλλων τονίζεται ότι οι ξένοι εξαγωγείς και οι διεθνείς μεταφορείς δεν την αποδέχονται ως δαπάνη, με αποτέλεσμα να ζημιώνονται οι εγχώριες επιχειρήσεις. Aξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι, μόνο κατά το πρώτο τρίμηνο εφέτος εισπράχτηκαν 85.000 ευρώ, μέσω ΔΕΤΕ. Στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται ακόμη ότι ο επιχειρηματικός κόσμος διέρχεται μια βαθιά όσο και έντονη οικονομική κρίση και ως εκ τούτου, οποιαδήποτε καταχρηστική δαπάνη όπως είναι τα ΔΕΤΕ (που καταλήγει σε Ταμείο Αλληλοβοήθειας δημοσίων υπαλλήλων, πλέον των τακτικών τους αποδοχών), επιβαρύνει το κόστος των προϊόντων που μοιραία μετακυλίεται στον τελικό καταναλωτή, διαμορφώνοντας έτσι συνθήκες μειωμένου ανταγωνισμού στον εσωτερικό και διεθνή οικονομικό στίβο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και βέβαια δεν θα πρέπει να εισπράτονται ΔΕΤΕ. Όλοι όμως οι τελωνισμοί (τελωνιακές εργασίες) θα πρέπει να γίνονται "By the Book".