Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

48ωρη απεργία κήρυξαν εφοριακοί και τελωνειακοί

Από τα μπλόκα των αγροτών στα... μπλόκα τελωνειακών, εφοριακών θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες αντιμέτωπη η χώρα.
Το χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων στο Δημόσιο ανοίγουν εφοριακοί και τελωνειακοί, οι οποίοι κήρυξαν 48ωρη απεργία στις 4 και 5 Φεβρουαρίου αντιδρώντας στην πρόθεση της κυβέρνησης να περικόψει τα επιδόματά τους.
«Συμφωνούμε με τη μείωση των αποδοχών μέχρι και 8%, πλην όμως σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε μειώσεις της τάξης του 25%», δήλωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΟΥ (ΠΟΕ - ΔΟΥ) Γ. Γρίβας, ο οποίος επισήμανε ότι οι εφοριακοί εκτός από την 48ωρη απεργία της επόμενης εβδομάδας προχωρούν και σε δύο 24ωρες στις 10 και 17 Φεβρουαρίου. Μάλιστα, προανήγγειλε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μετά τη διεξαγωγή του γενικού συμβουλίου στις 2 Φεβρουαρίου.
Όπως είπε ο κ. Γρίβας στην περίπτωση που υιοθετηθούν όσα λέγονται, οι μισθολογικές απώλειες θα αγγίξουν κατά μέσο όρο τα 750 ευρώ το μήνα, καθώς απειλούνται από:
Κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης εισοδημάτων που οδηγεί σε μείωση αποδοχών κατά 150 ευρώ κατά μέσο όρο το μήνα.
Περικοπή από 20% - 40% των ΔΙΒΕΕΤ, και ΔΕΤΕ που σημαίνει μείωση αποδοχών κατά 400 ευρώ το μήνα.
Πλήρης κατάργηση των εξόδων κίνησης, που σημαίνει μείωση αποδοχών 200 ευρώ τον μήνα.
Πηγή:Ημερησία
Αναδημοσίευση σχόλιο: Αλέξανδρος Κουρτέσης Εκτελωνισμοί: http://portscustoms.wordpress.com/ (Επάνω που είπαμε δόξα το θεώ γλυτώσαμε από τις απεργίες του ΟΛΠ , μας προέκυψαν και οι Τελώνες , άντε να πάει μπροστά αυτό το κράτος Όλοι την πάρτι τους κοιτάζουν , το πάρτι όμως που έχει στηθεί από καταβολές του Ελληνικού κράτους δεν το βλέπει κανείς ή μάλλον δεν θέλει να το δει)

Δεν υπάρχουν σχόλια: