Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2008

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκτελωνιστών Αθηνών Πειραιώς για τις αλλαγές στο Λιμανι του Πειραιά


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ΠΕΙΡΑΙΑΣ 16-01-08

Τις μέρες αυτές ζούμε όλοι μας το θέατρο του παραλόγου .
Η κυβέρνηση προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς στον τεμαχισμό και στο ξεπούλημα του μεγαλύτερου και πιο προσοδοφόρου κομματιού του λιμανιού σε ξένους επενδυτές (ενοικίαση το λέει για τριάντα χρόνια!!!)
Διαπιστώνουμε μετά λύπης μας ότι θέλει να το παραδώσει ελεύθερο και απαλλαγμένο από κάθε βάρος και γι’ αυτό , σε συνεργασία με την διοίκηση του ΟΛΠ , έχει αποφασίσει να καταργήσει και να γκρεμίσει τις αποθήκες εκκένωσης των GROUPAGE Containers Γ14 , Γ15 , Γ16 , καθώς και τις αποθήκες Γ8 , Γ9 , Γ10 , με μελλοντική προοπτική να καταργηθεί ο χώρος υποδοχής , ελέγχου και τελωνισμού εμπορευμάτων στην Γ14 αποθήκη , καθώς επίσης και την μεταφορά του Ε’ τελωνείου εκτός ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΖΩΝΗΣ . Έχει αποφασίσει την κατάργηση της αποθήκης Γ3 που αφικνούνται , τελωνίζονται και εκφορτώνονται εμπορεύματα με αυτοκίνητα TIR. Σταματάει δηλαδή ο ΟΛΠ την εξυπηρέτηση της οδικής μεταφοράς των εμπορευμάτων.Καταλαβαίνετε τι επιπτώσεις έχει η απόφαση του αυτή στους Εκτελωνιστές αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους .
Η Προώθηση και υλοποίηση του σχεδίου αυτού χωρίς την συγκατάθεση κανενός Συλλογικού φορέα , είτε των εμπλεκομένων είτε των ενδιαφερομένων , θα επιδράσει αρνητικά σε όλους τους εργαζόμενους εντός και εκτός του Λιμένος αλλά και σε όλο τον Ελληνικό Λαό . Οι επιπτώσεις σε μας τους Εκτελωνιστές θα είναι ιδιαίτερα οδυνηρές και μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και σε επαγγελματική εξόντωση . Θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα σε όλη την κλίμακα του μεταφορικού έργου , στο εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο καθώς και στον εφοδιασμό με εμπορεύματα όλης της χώρας.
Με την παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ σε κάποια ή κάποιες πολυεθνικές εταιρείες θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας , θα εκτοπισθούν χιλιάδες αυτοαπασχολουμένων γύρω κα μέσα στον ΟΛΠ , μεταξύ των οποίων είναι κα μικρές Ναυτιλιακές και διαμεταφορικές εταιρείες ,πρακτορεία , μικρές μεταφορικές εταιρείες και μεμονωμένοι μεταφορείς και θα έχει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στην σημερινή δομή των τελωνείων του λεκανοπεδίου . Έγκαιρα είχαμε ζητήσει από την διοίκηση του ΟΛΠ πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε μεταβολή στις υποδομές που μας αφορούν να ερωτηθούμε και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας .Δυστυχώς αγνοηθήκαμε , όπως αγνοήθηκε και το σύνολο των εμπλεκομένων φορέων. Κάτω από αυτές τις συνθήκες το Διοικητικό Συμβούλιο σου συλλόγου μας , σε ειδική συνεδρίαση του, αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει προς κάθε κατεύθυνση την αντίθεση του στην όποια ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ , και να απαιτήσει τον μη τεμαχισμό του και την μη παραχώρηση του ή ενοικίαση του σε ιδιώτες . Καταγγέλλει στον Ελληνικό Λαό τις μεθοδεύσεις που προηγήθηκαν και είχαν σαν αποτέλεσμα την απαξίωση του λιμανιού, όπως επίσης καταγγέλλει τον απαράδεκτο τρόπο που λήφθηκαν οι αυθαίρετες αποφάσεις οι οποίες ειδικά για τους τους συναδέλφους μας Εκτελωνιστές σηματοδοτούν ακόμα περισσότερη ανεργία , ακόμη περισσότερη φτώχεια .
Ζητεί να διατηρηθεί Ο Δημόσιος και Ενιαίος χαρακτήρας του Οργανισμού.
Αποφάσισε να συμπαραταχθεί , να συνεργαστεί και να αγωνιστεί με όλους του φορείς που αντιτίθενται στο ξεπούλημα του Λιμανιού .
Διαφωνεί ριζικά στην αλλαγή των δομών του Λιμανιού (Κατάργηση Αποθηκών) χωρίς προηγούμενα να προβλέπετε και να έχει εξασφαλιστεί η αντικατάσταση τους .
Καλεί όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να ενστερνιστούν τις παραπάνω θέσεις ,να συμπαραταχθούν και να σταθούν στο πλευρό εκείνων που με συνέπεια αγωνίζονται να εμποδίσουν την ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα του Λιμανιού , υπερασπιζόμενοι με τον τρόπο αυτό και το γενικότερο δημόσιο συμφέρον και το επάγγελμα μας που για μια ακόμα φορά δοκιμάζεται σοβαρά .

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ante re tsoglania mas exete ferei se apognwsh me tis apergies sas. na kleisoume tis etaireies mas na ektelwneite meta aera kopanisto. ai sixtir pia kwloneoellhnes den douleuete katholou!!!