Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

Κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για το ΣΕΜΠΟ του ΟΛΘ

Ολοταχώς για υπογραφή σύμβασης παραχώρησης στην Hutchison
«Πρόσω ολοταχώς» για την υπογραφή της Σύμβασης Παραχώρησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) στην κοινοπραξία Hutchison Port Holdings Limited - Hutchison Port Investment Sarl (αμφότερες κινεζο-βρετανικών συμφερόντων) - Alapis ΑΒΕΕ-ΛΥΔ Α.Ε. (αμφότερες συμφερόντων Λ. Λαυρεντιάδη) «πλέει» η ΟΛΘ Α.Ε., μετά τη χθεσινή απόφαση του δ.σ. της εταιρείας να κατακυρώσει το σχετικό διαγωνισμό στην εν λόγω κοινοπραξία, ανακηρύσσοντάς την και επισήμως «προσωρινό ανάδοχο».
Μετά τις 28-29 Αυγούστου ξεκινά μια ελαφρά διαπραγμάτευση με τον προσωρινό ανάδοχο. Τα βασικά σημεία της σύμβασης παραχώρησης αποτελούσαν μέρος της προκήρυξης και τα εναπομείναντα προς διαπραγμάτευση ζητήματα αφορούν καθαρά τεχνικά ζητήματα, όπως λ.χ. ποιος θα βγάλει την άδεια για το τεχνικό έργο, για έργα ηλεκτροφωτισμού κ.ο.κ. και τώρα που τα ξαναβλέπω πιο αναλυτικά πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί διάστημα μεγαλύτερο του ενός-ενάμιση μήνα. Πιθανόν να πάμε και πιο γρήγορα. Επί της ουσίας, θεωρώ ότι έχουμε τελειώσει», επισημαίνει σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ.
Πηγή:Ναυτεμπορική

Παράταση των κινητοποιήσεων στα λιμάνια έως τις 17 Σεπτεμβρίου

Σήμερα η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος αποφάσισε την συνέχιση των κινητοποιήσεων έως και τις 17 Σεπτεμβρίου όποτε και θα ξανασυνδριάσει.

Παράλληλα ,Πρόταση για να βρεθεί λύση για ένα ακόμη αγκάθι που υπάρχει μεταξύ της Διοίκησης της ΟΛΠ ΑΕ και των εργαζομένων θα καταθέσει η ΟΜΥΛΕ. Αφορά τη διάρκεια της συγκατοίκησης ΟΛΠ και Cosco για 18 μήνες στην προβλήτα ΙΙ όπως προβλέπεται από τη σύμβαση.Η ΟΜΥΛΕ σύμφωνα με πληροφορίες του Marinews ζητάει να μην υπάρξει καθόλου συγκατοίκηση. Είναι εάν θέμα που προβληματίζει και τους κινέζους και το έθεσαν στην πρώτη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Ε.Ν., Γιώργο Βουλγαράκη. Ειδικότερα, στο διάστημα των 18 μηνών μάξιμουμ που θα διαρκέσει η συγκατοίκηση ΟΛΠ και Cosco στον προβλήτα ΙΙ του Σ.ΕΜΠΟ πριν τον αναλάβει ολοκληρωτικά ο όμιλος που έχει έδρα την Σαγκάη, σύμφωνα με την σύμβαση θα καλύψουν τις ανάγκες οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ. Τι θα γίνει όμως εάν αρνηθούν; Πως θα λειτουργήσει το λιμάνι; Ακόμα και σε προσλήψεις να προχωρήσουν μέχρι οι νέοι να μάθουν τα κόλπα της δουλειάς θα έχει χαθεί πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και η Cosco θα μπαίνει μέσα.

Δηλαδή τι προτείνετε ρε παιδιά για πέστε και σε μας να καταλάβουμε που το πάτε ?